Een dessertwijn van duitse oorsprong gemaakt van de praktisch onbekende Faberrebe-druif, dat vraagt om een toelchting. Faberrebe of Faber is een druivensoort die wordt gebruikt voor witte wijn. Deze druif werd in 1929 gecreeerd door Georg Scheu aan de Landesanstalt für Rebenzüchtung in Alzey en werd in 1967 met rasbescherming op de markt gebracht. Scheu creëerde Faberrebe door Pinot blanc en Müller-Thurgau te kruisen. Sommige bronnen stellen ten onrechte dat deze vroegrijpe witte variëteit een kruising is tussen Silvaner en Müller-Thurgau, maar dat is dus niet zo.
Bij voldoende rijpheid kan de Faberrebe elegante, verfrissende witte wijnen produceren met een lichte muskaattoon en meestal meer zuur dan Müller-Thurgau of Silvaner an sich. Faberrebe wordt voornamelijk geteeld in het wijngebied Rheinhessen. Het is ook in kleine hoeveelheden te vinden in de Pfalz en in de Nahe. Het totale teeltareaal voor dit ras bedroeg in 2019 een kleine 250 hectare. De naam "Faber" (Latijn voor smid) werd gekozen ter ere van Karl Schmitt in Landau, die de proefplantages organiseerde. Het achtervoegsel "Rebe" is Duits voor vine.
De wijngaarden van de zeer gastvrije Heinz-Willi en zijn vrouw liggen buiten Saulheim, oostelijk in het bekende wijngebied Rheinhessen als onderdeel van het grotere Rheinland-Pfalz.
Een persoonlijk project van Heinz-Willi: Der Pertelturm: Met twee gezellige kamers en twee uitkijkplatforms zou het een aanspreekpunt moeten zijn voor wandelaars, wijnboeren en allerlei soorten gasten. Heinz-Willi had vaak ideeën in zijn hoofd rondgedraaid en weggegooid, maar de daadwerkelijke planning duurde drie jaar. Met zijn massieve constructie, lichte schilderwerk en precies de rustieke flair die kenmerkend is voor de wijnstreek, past het gebouw nu in de panoramische omgeving tussen Saulheim en Partenheim, ongeveer 1,7 kilometer na het verlaten van de Ritter-Hundt-gemeenschap. Samen met zo'n 15 andere hobbyisten en doe-het-zelvers, evenals een professionele dakdekker van Nack en vrienden, was dit mogelijk.