typering droog, wit en aromatisch
kleur licht goud met een groene gloed
neus bijzonder expressief, de wijn springt bijna het glas uit. Intense aroma’s van kruisbes en tropisch fruit (bijv. lychee)
smaak de intensiteit van de neus zet zich voort in de smaak. Veel fruit, smaak van bessen, netel, bloemigheid, exotische aroma’s en een lange afdronk. Bijzonder mooie zuren
en een klein toontje citroen.
spijzen als aperitief of bij schaal – en schelpdieren, gevogelte en salades
serveren 8 - 10c
We zeiden het al eerder: expressief. De wijn komt je letterlijk tegemoet. Ze springt het glas uit. Intense aroma’s van o.a. de kruisbes en een parade aan tropisch fruit. Met de lychee als tambour maitre. Als dat allemaal achter de rug is volgt de lange afdronk met een vleugje citroentje op de achtergrond.
Aanbeveling: Geroosterde makreel met kurkuma op avocadotoast Zoals alle eilanders eet ook de Nieuw-Zeelander veel verse vis en/of schaal- en schelpdieren. Zalm, garnalen, oesters St. Jakobsschelpen, het is er allemaal. De aankleding is altijd typisch Nieuw-Zeelands, met veel fruit en frisse dressings. En sinds de ‘uitvinding’ van avocado-olie, wordt alles gebakken of gebraden in dit goddelijke goedje.