Renzo Marinai's landgoed is ingeplant tegen één van de meest charmante achtergronden in de Chianti streek. Het strekt zich uit over een heuvel met uitzicht op de omliggende valleien en velden. Het Cecione landgoed ontleent zijn naam aan de oude kerk van San Martino a Cecione, dichtbij het kasteel van Panzano, die dateert uit het jaar 1600. Renzo Marinai heeft het landgoed sinds 1996 beheerd, en dit met de ondersteuning van twee medewerkers : de oenoloog Giovanni Cappelli en de agronoom Fabrizio Balo. Hij heeft samen met hun een volledige restyling van het wijndomein gedaan met oa de overschakeling naar biologische teelt.
Cecione beslaat een oppervlakte van circa 30 hectare, waarvan 6 hectare wijngaarden. Er zijn ook 12,5 hectare olijfgaarden en akkerland, het overige deel van het terrein bestaat uit bossen met karakteristieke groenblijvende Toscaanse eiken. Het landgoed golft, stijgt en daalt tussen de 350 en 500 meter boven de zeespiegel en wordt gekenmerkt door vrij dun beplante wijngaarden met de stokken op 2,80m x 0,80m tussenafstand. De jacht naar grote rendementen per hectare is hun dus volledig vreemd!
De bodem bestaat volledig uit mergel, perfect voor Sangiovese, waardoor een goede drainage en de ontwikkeling van diepe wortels mogelijk is. De nieuwe wijngaarden werden aangeplant met het behoud van het natuurlijke reliëf. We vinden er verschillende druivenrassen, het zal wel geen verrassing zijn dat Sangiovese de belangrijkste plaats inmeent bij de rode rassen, maar je vindt er ook Cabernet Sauvignon en Canaiolo. Ze hebben ook een autochtone wijngaard beplant met Mammolo, Cilegiolo, Prugnolo, Colorino en Sangiovese. Voor de witte wijnen maken ze gebruik van Trabbiano, Malvasia en Chardonnay.
De belangrijkste rode druiven die vandaag worden geplant, is de Toscaanse signatuurvariëteit, de Sangiovese. Daarna komt Cabernet Sauvignon, vervolgens een reeks inheemse variëteiten, waaronder Foglia Tonda, Canaiolo, Ciliegiolo, Colorino, Mammolo en Pugnitello. Ze besteden ook twee hectare aan het verbouwen van de oude Capelli harde tarwe, die wordt gebruikt om kleine hoeveelheden zeer traditionele pasta te produceren.
De Zuid-West georiënteerde wijngaard bevindt zich in Panzano - Greve in Chianti. De stokken hebben een gemiddelde leeftijd van 15 jaar en leveren een rendement van 40 tot 45 hl per hectare. Er staan een 4,000 à 5,000 stokken per hectare.