typering Stevige, iets ziltige, cool climate Chardonnay
kleur een bleke gele kleur
neus met subtiele zachte aroma’s, met een vleugje citrusvruchten, grapefruit en noten.
smaak in de mond is deze wijn op en top fris, evenwichtig met een tussentijdse genot in het gehemelte, licht fris en ziltig aan het eind.
spijzen heerlijk in combinatie met romige visgerechten en salades
serveren gecontroleerd schenken bij 15 - 17c graden, echt niet warmer. Geniet!
De meeste Chileense wijngaarden lopen als een slinger door het midden van het land. Ze liggen tussen de reusachtige Andes en de kustgebergten. Het klimaat is er koeler en meer vruchtbaar dan in Argentinië. De Humboldtstroom vanuit de Stille Oceaan heeft een verkoelend effect. De wijnbouw in Chili is gestart door Spaanse Kolonisten. Toch ziet men een Franse invloed. De wijn wordt vooral van typische Franse druivenrassen gemaakt. De druivenstokken zijn hier nog authentiek en staan niet, zoals in bijna alle andere wijngebieden, op Amerikaanse onderstammen.
De belangrijkste wijnbouw gebieden in Chili zijn (van noord naar zuid) Aconcagua Vallei, Casablanca, Maipo Vallei, Rapel vallei, Curico, Maule, Itata en Bio-bio. Een belangrijk gebied is de Colchagua vallei (Libertador O'Higgins). De bekendste wijngaarden uit deze streek zijn: Casa LaPostolle, Viu Manent, Montgrass, Bisquertt, Casa Silva, Laura Hartwig. De belangrijkste druivenrassen, samen meer dan zestig procent van de oogst, zijn Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sémillon en Sauvignon Blanc. Daarnaast heeft Chili ook een eigen specialiteit: de Carménere, vergelijkbaar met een stevige Merlot. Chileense wijnen worden gekenmerkt door een volle en sappige smaak.