0
Artikel(en)

Saint Clair Family Estate 2017 Pioneer Block Twin Hills Pinot Noir

Van een héél speciaal stukje grond ('Block') van de wijngaard
75cl, 13,5% alc vol.
Marlborough
Marlborough, Zuidereiland
100% Pinot Noir
Jaartal
2017
Award(s)
"Confiture, bloemen, rijp, rokerig, aardbei. Fris, bessenfruit, concentratie, verleidelijk." - 4/5 sterren, Perswijn over de 2017-vintage
€ 127,50 
incl. BTW
per fles
€ 21,25 

Horizontale tabbladen

Geur, kleur en spijzen

typering                                 Helder robijnrood. Zwarte kersen en pruimen, toastiness. bijzonder

kleur                                      dieprood met een paars getinte ring aan de binnenkant van het glas, rondom.

neus                                      een aroma van donkere rijpe bosbessen en zonverwarmde pruimen met een vleugje bloemenparfum, vanille en koffie.

smaak                                   donkere en broeierige tonen van geconcentreerde donkere fruitsmaken en pruimen en een royale fluweelachtige textuur met een duurzame afdronk.

spijzen                                   waar de spijzen de wijn verrijken, zoals gegrild lamsvlees

serveren                                gecontroleerd schenken bij 17- 19c graden, echt niet warmer. Geniet!

drinkvenster                           zeker 2020-2023..... perfect om onmiddellijk te drinken, deze wijn zal zich nog vijf jaar blijven ontwikkelen vanaf de vintage datum of daarna.

De wijngaard

Deze prachtige Pinot Noir komt van PIONIERSBLOK 10, vernoemd naar de twee heuvels langs de zijkanten van de Omaka-vallei waar deze wijngaard ligt. De Omaka Valley, relatief vlak en open, maakt deel uit van de subregio Southern Valleys van Marlborough, Zuider eiland, New Zealand. De wijnstokken staan in compacte kleirijke, sterk modererende grond. Deze terrior is bevorderlijk voor het kweken van Pinot Noir van topkwaliteit omdat het een goede ontwikkeling van fruittannine en geconcentreerde smaken bereikt. Dit alles in een micro klimaat met overdag hogere temperaturen en koelere nachten dan gemiddeld in Marlborough zelf. De vrucht werd tijdens het rijpen zorgvuldig gevolgd en in de koelte van de avond geoogst bij maximale smaakrijpheid en fysiologische rijpheid. Dit is een mix van Dijon-kloon 114 en Dijon-kloon 667 met een hele clustercomponent van 14 procent.

De maker

Saint Clair is vernoemd naar James Sinclair, die verantwoordelijk was voor de eerste nederzettingen in Blenheim, Nieuw-Zeeland, de thuishaven van het wijnhuis op het Zuidereiland. Opgericht in 1978 behoort het familiebedrijf tot de pioniers op het gebied van wijnbouw in Marlborough. Vandaar dat de link met pionier James Sinclair al snel werd gelegd. Saint Clair bezit ruim 270 hectare wijngaarden in Marlborough op het Zuidereiland, en in Hawke’s Bay op het Noordereiland.

De wijnmaker van deze 2017 rode heerlijkheid is Kyle Thompson. Zijn senior compaan is Hamish Clark

Hun bereiding van deze bijzondere wijn.......
Als de druif de volledige fysiologische rijpheid en maximale smaakrijpheid heeft bereikt, werd hij geoogst. Bij de wijnmakerij werd de vrucht vijf dagen voorafgaand aan de fermentatie koud geweekt om maximale smaak en kleur te verkrijgen en 14 procent hele trossen worden aan de fermentatie toegevoegd om een ​​stelencomponent en een andere laag van complexiteit toe te voegen. De twee Dijon-klonen 114 en 667 worden afzonderlijk gefermenteerd en tijdens de piek van de fermentatie worden de tanks in een periode van 24 uur tot acht keer ondergedompeld9 plunched up').

Eenmaal droog wordt de wijn geperst en vervolgens de grove droesem afgevoerd naar een mix van 35 procent nieuwe Franse eik en oudere gekruide Franse eikenhouten barriques van 225 liter. Tijdens de rijping worden de vaten/wijnen regelmatig geproefd totdat de juiste balans is bereikt (tien maanden). Gedurende deze tijd voltooit de jonge wijn de malolactische gisting. De wijn wordt vervolgens zorgvuldig uit eiken gehaald, gemengd en klaargemaakt voor botteling.