Jordan is een familiebedrijf aan de bovenkant van de Stellenbosch Kloof. Kathy en Gary Jordan namen, na beiden twee jaar in het buitenland te hebben gewerkt, het door de ouders van Gary in 1982 aangekochte domein in 1992 over. Gelukkig was Gary in de jaren 80 al betrokken bij de aanplant. Gary is geoloog en gebruikte zijn kennis om het terroir te analyseren en zorgde er zo voor dat ieder druivenras op de juiste plek werd aangeplant. Tegenwoordig profiteert Jordan enorm van deze keuzes. Hun wijngaarden zijn nu voldoende volwassen om voor een fantastische complexiteit te zorgen, terwijl andere huizen nog maar net zijn begonnen met de juiste stokken op de juiste ondergrond aan te planten. Jordan is het enige landgoed in Stellenbosch dat wijngaarden bezit die in elke windrichting staan aangeplant. Het is een echt familiebedrijf waar al jaren wijnen van hoge kwaliteit worden gemaakt. Ze combineren de beroemde, fruitige toegankelijkheid van de Nieuwe Wereld en de complexe structuur van klassieke wijnen.
Barrel Fermentation (fermentatie in een vat) is het proces van het vergisten van wijn in eiken vaten in plaats van grote betonnen vaten of roestvrijstalen tanks. Fermentatie = 'het natuurlijke proces dat druivensap omzet in wijn, fermentatie is eigenlijk een kettingreactie van chemische reacties. Tijdens dit proces, technisch genoemd primaire gisting, worden de natuurlijke suikers in het druivensap door de enzymen in gisten omgezet in alcohol. Vatgisting vereist zeer zorgvuldige kelderaandacht. De vaten zijn meestal gemaakt van eikenhout en zijn ongeveer 225 liter groot, hoewel af en toe grotere maten worden gebruikt. Hoewel vatfermentatie duurder is (vanwege de extra kosten van het wijnvat bij het maken van de wijn) en minder controleerbaar dan fermentatie in grotere roestvrijstalen tanks.
Het is wel bekend door het feit dat het bepaalde wijnen kan doordringen met complexiteit, rijke, romige smaken, delicate en geïntegreerde eiken-eigenschappen, betere verouderingscapaciteiten, samen met een aantrekkelijkere gehemelte structuur, textuur en een langere afdronk. Vatgisting is vooral gunstig voor witte wijnen. Ten eerste, omdat witte wijnen de tannines van rode variëteiten missen, kan de wijn in plaats daarvan tannines uit de eiken vaten halen. Witte wijnen die gefermenteerd zijn, hebben een minder dramatisch eiken karakter / smaak dan die wijnen die in een andere roestvrijstalen tank zijn gefermenteerd en vervolgens zijn gerijpt. De wijnaroma's zijn beter geïntegreerd en geharmoniseerd. Het gistingsproces verleidt de smaken van het hout en geeft evenwichtige smaken van eik. Dus in de wijn vindt u hints van kaneel, vanille en kruidnagel in plaats van winderige hardere eikenaroma's. In het bijzonder kan een witte kwaliteitswijn romiger, rond, boterachtig en geroosterd worden in de mond nadat het vat is gefermenteerd. Vatgisting wordt meestal geassocieerd met witte wijndruiven zoals Chardonnay, maar soms ook met Sauvignon Blanc (bijv. Fumé Blanc & Pouilly-Fumé-stijl wijnen) en af en toe kunnen Chenin Blanc, Grüner Veltliner en Viognier op deze manier worden verwerkt.