typering groots, mild, stevig, hout gerijpt
kleur diep robijnrood
neus met een aroma van kaneel en amandelen en de smaak van kersen en specerijen.
smaak vol en rijk, fluwelig zacht, indrukken van kersen, specerijen en vanille
spijzen De aanbeveling is om deze wijn te drinken bij zwaardere gerechten met rijk geaderd rood vlees, licht wild en/of blauwkazen. Een ideale partner. Geniet!
serveren gecontroleerd schenken bij 16-18 graden, echt niet warmer. Gebruik eventueel de wijnthermometer, want dan is deze op zestien maanden op hout gelegerde Valpolicella
Ripasso, met z’n dubbele fermentatie, in optima forma.
De manier waarop deze, in Nederland steeds bekender wordende, italiaan wordt gemaakt is uniek. Al eeuwen lang worden de betere Classico’s in het voorjaar opnieuw vergist met de pulp van de net geperste Amarone. Zo ook deze uit de wijngaard ‘Capitel della Crosara’ van Montresor.