0
Artikel(en)

Clos Saint Jean 2018 Vaucluse - Les Calades

De zeer goede buur van Chateauneuf-du-Pape......
75cl, 15,0% vol alc
Vin de Pays de Vaucluse I.G.P.
Rhône
40% Caladoc, 60% Grenache
Jaartal
2018
Award(s)
€ 58,50 
incl. BTW
per fles
€ 9,75 

Horizontale tabbladen

Geur, kleur en spijzen

typering                                 Een wijn waar je na één slok verliefd op zal worden met haar verleidelijke geuren en mondvullende smaak.

kleur                                      robijnrood, fraiment.....

neus                                      in de geur volle aroma’s van pruimen, bramen en toast.

smaak                                   rijke wijn met krachtige aroma's van zwart en rood fruit, maar toch opvallend elegant. Een kleine Châteauneuf!

spijzen                                   waar de spijzen de wijn verrijken, zoals bij stoofpotjes van rundvlees. Ook lekker bij (vegetarische) lasagne

serveren                                gecontroleerd schenken bij 14-16c graden, echt niet warmer. Geniet!

drinkvenster                           zeker 2020-2022..... ook perfect om onmiddellijk te drinken.

De wijngaard

Afkomstig van de 1,6 hectare tellende wijngaard uit de Vaucluse in de Rhône. Langs de zijtakken van de Rhône bestaat de bodem voor een groot deel uit slib, door de frequente overstromingen van de rivier. Alhoewel dit perceel aan de Appellation d’Origine Contrôlée Châteauneuf-du-Pape grenst, maken de grond en ondergrond geen deel uit van deze appellatie, maar vallen onder de noemer Vin de Pays de Vaucluse. IGT. Deze blend bestaat uit 60% Grenache en 40% Caladoc, dat is een kruising tussen Malbec en Grenache.

De druiven worden na de oogst op traditionel wijze vergist in houten vaten. Daarna rijpt de wijn zes maanden op vaten variërend in grootte, van 50 tot 300 hectoliter.

De maker

Clos Saint Jean kan probleemloos in één adem genoemd worden met de tophuizen uit de appellatie. Het is een bedrijf met een enorme historie aan internationale topscores. Het is VaucluseChâteauneuf-du-Pape zoals Châteauneuf-du-Pape bedoeld is. Daarnaast maakt het wijnhuis ook een aantal Côtes du Rhônes die behoren tot de beste uit de appellatie.

De gisting vindt plaats in houten vaten gedurende 15 dagen. Daarna rijpt de wijn in foeders variërend in grootte, van 50 tot 300 hectoliter, gedurende zes maanden.