Internationaal bekend om zijn Grand Cru-productie, de appellation Margaux, op de linkeroever in Bordeaux, biedt wijnen die worden gekenmerkt door finesse en elegantie. De uitstekende kwaliteit van de wijnen van Margaux kan worden verklaard door zowel het unieke microklimaat dat wordt gecreëerd door de ligging tussen de Atlantische Oceaan en de monding van de Gironde, als het uitzonderlijke terroir. Ongeveer 2,5 miljoen jaar geleden, aan het begin van het quartaire tijdperk, brachten verschillende rivieren grind naar de regio en het is dit grind dat de sleutel is tot de succesvolle teelt van uitzonderlijke wijnstokken. De grindstenen slaan de warmte van de zon op en stralen die vervolgens terug in de grond, waardoor ze beschermen tegen vorst en de aanmaak van suikers door de wijnstok stimuleren; het reguleert ook de watervoorziening van de wijnstokken. Op het terrein creëren deze kiezels een ideaal terroir voor het kweken van Cabernet Sauvignon, dat goed is voor 70% van de wijnstokken, terwijl de rest van de aanplant bestaat uit Merlot (29%) en Petit Verdot (1%).
Deze druivensoorten worden geteeld met duurzame en milieuvriendelijke technieken op een oppervlakte van ongeveer veertig hectare met minimaal gebruik van bestrijdingsmiddelen. De grond wordt op verschillende traditionele manieren bewerkt (in de winter ploegen rond de voet van de wijnstokken, in de lente de grond terugbrengen in de ruimte tussen de wijnstokken, enz.) En behandelingen worden aangepast aan de weersomstandigheden.
De 30 hectare grote linkeroever Bordeaux-wijngaard van Chateau Desmirail is beplant met 70% Cabernet Sauvignon, 29% Merlot en 1% Petit Verdot. Dit betekent een toename van hun Cabernet Sauvignon-wijnstokken. Gemiddeld zijn de wijnstokken 20 jaar oud. De wijngaard is beplant met een wijnstokdichtheid van 6.666 wijnstokken per hectare. Het terroir bestaat uit diepe grind-, zand- en kleigronden. De wijngaard van Chateau Desmirail is tegenwoordig veel groter dan het was ten tijde van de classificatie van 1855. In die tijd hadden ze percelen in de gemeenten Cantenac en Soussans. Tegenwoordig hebben ze ook wijnstokken in de gemeente Arsac, niet ver van Chateau du Tertre. Om de wijn van Chateau Desmirail te produceren, vindt fermentatie plaats in een combinatie van grote houten tanks en roestvrijstalen vaten in een van de drie verschillende vatkamers. De oudere wijnstokken worden gevinifieerd in de grote, eikenhouten tanks.
De overige druiven worden gevinifieerd in de roestvrijstalen tanks. Uniek voor Chateau Desmirail, ze hebben drie vatkamers die speciaal zijn ontworpen om verschillende perioden in de geschiedenis van Desmirail te herinneren, waardoor ze interessant zijn om te bezoeken. Malolactische gisting vindt plaats in vat. De wijn van Chateau Desmirail wordt gedurende 12 tot 18 maanden gerijpt in 40% nieuwe, Franse eiken vaten.