0
Artikel(en)

Chateau de la Durandiere Brut Rosé Sec Methode Traditionnelle

Als je de feestelijk ogende fles aan je gasten presenteert, komen de ‘smiles’ vanzelf!

De frisheid van de Lente komt je tegemoet!

75cl, 12,0% alc vol.
AOC Saumur
Maine-et-Loire department
100% Cabernet Franc (gemiddeld 30 - 35 jaar oude stokken)
Jaartal
géén jaartal, wel Mise en Bouteille au Chateau
Award(s)
€ 83,70 
incl. BTW
per fles
€ 13,95 

Horizontale tabbladen

Geur, kleur en spijzen

typering            zalmkleurige wijn met wilde belletjes, frisse zuren, harmonieus

kleur                 helder en zalmkleurig

neus                 in de geur veel fruit, vooral klein rood fruit

smaak              ingetogen fruit, vooral rode besjes, fris met een volle mond

spijzen             combineert met elk feestje!

serveren          gecontroleerd schenken bij 8-10 graden, echt niet warmer. Geniet!

Vanaf het moment dat je de feestelijk ogende fles aan je gasten presenteert, komen de ‘smiles’ vanzelf! Het vertelt ook vaak iets over het moment, als de gastvrouwe of gastheer deze op traditionele wijze gemaakte roze belletjes schenkt. Dan is er vast iets bijzonders aan de hand. 

De Brut Rosé Sec Méthode Traditionnelle is een betaalbaar alternatief voor de luxe Champagnes Rosés, hoe bijzonder die ook kunnen zijn. De zalmrose kleur van de Cabernet Franc tintelt je tegemoet, met een herkenbare smaak van klein rood fruit als besjes, frambozen en aardbeien. Als aperitief, als er, zoals eerder gezegd, iets te vieren valt of ‘gewoon’ bij een Grand Dessert. Het combineert prachtig.

 

De wijngaard

De 44 hectare wijngaard is gelegen in en nabij het oude dorpje Montreuil-Bellay, met al zijn bezienswaardigheden, een kilometer of tien ten zuiden van het grote Saumur. Het sfeervolle Château, dat terug gaat naar de 17de eeuw, met de zeer verzorgde landscaping, heeft een deel van de ranken letterlijk voor de deur staan. De andere velden liggen verderop, buiten het dorp. Gemiddeld wordt er per jaar per hectare totaal 60 hectoliter wijn geproduceerd, in totaal rond de 200.000 flessen. Er worden witte en rode wijnen gebotteld. Rosés en zeer verdienstelijke ‘bubbels’, méthode traditionnelle. De produktie en botteling vindt volledig plaats op het Château in de zeer schone en overzichtelijke werkruimtes. Moderne middelen met een gevoel voor traditie en kwaliteit.

De maker

Château de la Durandière ligt in Montreuil Bellay, een van de mooiere dorpjes in westelijk Frankrijk. Als u de lange muur oversteekt die het eigendom van de familie omringt, zult u, genesteld in een gezellige groene omgeving, het majestueuze 17e-eeuwse kasteel ontdekken met uitzicht op de wijngaarden. Rust en sereniteit. De bijzondere kapel, gegraven in de zestiende eeuw en verborgen onder de wijnstokken, heeft nog steeds een bijzondere functie...

De kelder, al het hout, sluit perfect aan bij het landelijke landschap. Een sfeer die je uitnodigt om je te laten leiden door de meester van de plek: Antoine Bodet, derde generatie wijnmaker, is de gangmaker achter dit familiebedrijf. Zo’n aimabel bedrijvig fransmannetje, bezeten van mooie wijnen maken, 24/7. Hij is sinds 2007 een onafhankelijke wijnmaker, vigneron independant, in het AOC gebied rondom de bekende (wijn- & vakantie-)plaats Saumur, nabij de rivier de Loire, westelijk Frankrijk. Zijn energie is aanstekelijk.

Vanaf het moment dat hij je ontvangt, neemt hij je mee door zijn droom, zijn wijnbedrijf. Hij richt zich op schenkwijnen, gemaakt van de Chenin, Chardonnay en/of Cabernet Franc druif, voornamelijk voor de Franse markt. Hij maakt daarbij handig gebruik van de vernieuwde interesse voor de sterk verbeterde Loire wijnen in het algemeen.