0
Artikel(en)

Bishop's Leap 2019 Sauvignon Blanc

Typical “Marlborough style” balanced Sauv Blanc!
75cl, 12,5% vol alc
Marlborough
Marlborough, Zuidereiland
100% Sauvignon Blanc
Jaartal
2019
Award(s)
€ 63,00 
incl. BTW
per fles
€ 10,50 

Horizontale tabbladen

Geur, kleur en spijzen

Nieuw Zeeland heeft een geweldige reputatie als het gaat om de kwaliteit van hun wijnen, Sauvignon Blanc in het bijzonder. De producenten hebben altijd ingezet op kwaliteit, meer dan op kwantiteit. En daar profiteren we nog steeds van. Want deze klassieke ‘Savvy’, zoals de wijn liefkozend genoemd wordt, giert letterlijk het glas uit. Passievrucht, honing en kruisbes komen je tegemoet. Lichtgeel met groene reflecties, knisperend fris.

typering            droog, wit, aromatisch........of deze elegante beschrijving: The herbaceous and more mineral notes of the Awatere couple well with the riper more tropical fruits from the Wairau Valley. Careful handling ensures fruit retention and typical “Marlborough style” acidity and balance. Classic Marlborough Sauvignon Blanc!

kleur                lichtgeel wit met groene reflecties

neus                bijzondere fruitige neus, tonen van kruisbes, passievrucht en honing

smaak              knisperend fris, stuivend en aromatisch. mooi droog met veel fruit. Lange afdronk.

spijzen             schitterend als aperitief. Combineert met wit vlees en witvis en lichte aziatische gerechten

serveren          Absoluut gecontroleerd serveren bij 6 tot max. 8 graden, echt niet warmer.  Geniet!

De wijngaard

Saint Clair is vernoemd naar James Sinclair, die verantwoordelijk was voor de eerste nederzettingen in Blenheim, Nieuw-Zeeland, de thuishaven van het wijnhuis op het Zuidereiland. Opgericht in 1978 behoort dit familiebedrijf tot de pioniers op het gebied van wijnbouw in Marlborough. Vandaar dat de link met pionier James Sinclair werd gelegd. 

Saint Clair bezit ruim 270 hectare wijngaarden in Marlborough op het Zuidereiland, en in Hawke’s Bay op het Noordereiland. De Wairau rivier fungeert als belangrijke waterbron voor de wijngaarden in Marlborough, zodat er zelfs in de allerdroogste jaren kwaliteitswijnen gemaakt kunnen worden. De druiven worden, bij optimale rijpheid, geoogst op het koelste moment van de dag. De geoogste druiven worden geperst met minimaal contact met de schil. Het sap wordt uiteindelijk koud gefermenteerd in RVS-tanks.

De naam Bishop's Leap is afgeleid van de naam van een klif in Marlborough, die weer verband houdt met een mythe rondom een bischop, die onder de lokale bevolking, de Maori’s, leeft.

De maker

Neal en Judy Ibbotson plantte eind ’70 hun eerste wijngaard in de Marlborough valley. In 1994 vestigden zij Saint Clair Estate. Vanaf dat moment een jaarlijks terugkerende prijswinnaar op vele nationale en internationale wijn concoursen. Lange tijd was er simpelweg niet voldoende wijn om in kwantiteit en lage prijzen te denken. In de afgelopen jaren is er echter zoveel bijgeplant, dat er nu grotere hoeveelheden wijn geoogst kunnen worden en dat heeft een gunstig effect op de beschikbaarheid en de prijs. Totaal is er door Saint Clair Estate zo’n 100 hectare beplant op meerdere lokaties in de vallei.